μπιφτέκια στο φούρνο

Ψάχνετε για μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μεσημεριανό ή βραδινό; Τα ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο είναι η τέλεια λύση!

Με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση, μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε τα απλά βήματα της συνταγής μας και απολαύστε ζουμερά μπιφτέκια γεμάτα γεύση!

Υλικά:

  • 1κιλό κιμάς μοσχαριού
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρεμμύδι ιδανικά τριμμένο στον τρίφτη ή αλλιώς ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το ψωμί, το γάλα, το κρεμμύδι, το αβγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (Μπορείτε να αφήσετε το μείγμα σκεπασμένο με μεβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά)
  • Σχηματίστε μείγμα σε 8-10 μπιφτέκια.
  • Λαδώστε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
  • Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο ταψί.
  • Ψήστε τα μπιφτέκια στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

Pro tips:

  • Μπορείτε να φτιάξετε περισσότερα μπιφτέκια και να τα καταψύξετε μέχρι 3 μήνες και να τα χρησιμοποιήσετε οπότε θέλετε για ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μείγμα, όπως τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα λαχανικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας να είναι πιο ζουμερά, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης στο μείγμα.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε τα μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, ρύζι πουρέ, ψητά λαχανικά ή σαλάτα.

Καλή σας όρεξη! 

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών