Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη ζουμερότητα του φιλέτου μπούτι κοτόπουλο με την εύγευστη σάλτσα μουστάρδας και μελιού, προσφέροντας ένα γευστικό πιάτο που είναι ταυτόχρονα γλυκό, αλμυρό και πλούσιο σε αρώματα.
Υλικά:
- 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας διάλυμα μουστάρδας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, τον λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αλατίστε και πιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα μελιού, μουστάρδας, λεμονιού και σκόρδου στα φιλέτα και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να επικαλύπτονται καλά.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο με τη σάλτσα μουστάρδας και μελιού πάνω από αυτά. Γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο αν το επιθυμείτε.
Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα πιάτο γεμάτο γεύση, με την σάλτσα μουστάρδας και μελιού να προσφέρει μια γλυκιά αντίθεση στην αλμυρότητα του κοτόπουλου.,
Καλή όρεξη!