Η συνταγή αυτή προσφέρει μια νόστιμη επιλογή για ένα γευστικό κυρίως πιάτο. Το μπούτι χοίρινο, ψημένο στο φούρνο, αποκτά μια τραγανή εξωτερική φλούδα και είναι ζουμερό εσωτερικά, ενώ οι πατάτες αρμονίζονται τέλεια με το λεμόνι και το σκόρδο, προσθέτοντας φρεσκάδα και αρώματα.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο μπούτι χοίρινο
  • 4-5 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Φρέσκοι δεντρολίβανο και ρίγανη, ψιλοκομμένα, για διακόσμηση

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

  3. Τοποθετήστε το μπούτι χοίρινο σε ένα ταψί και απλώστε τις πατάτες γύρω του. Αδειάστε το μείγμα με το λεμόνι πάνω από το μπούτι και τις πατάτες.

  4. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1,5 - 2 ώρες, μέχρι να ψηθεί το μπούτι και να γίνουν χρυσαφί οι πατάτες.

  5. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν κόψετε το μπούτι.

  6. Σερβίρετε το μπούτι χοίρινο με τις πατάτες αμέσως, πασπαλισμένο με τα φρέσκα δεντρολίβανα και ρίγανη.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή επίσης για ειδικές περιστάσεις, όπως δείπνα με φίλους ή για γιορτινά δείπνα. Είναι εύκολη στην προετοιμασία, ενώ παράλληλα προσφέρει μια εντυπωσιακή παρουσίαση που θα κλέψει τις εντυπώσεις κάθε φορά. Αναδεικνύει την απλή και φρέσκια γεύση των υλικών, κάνοντας το φαγητό αυτό απόλαυση για τους λάτρεις της καλής κουζίνας.

Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών