Η συνταγή αυτή για το οσομπούκο προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία της ιταλικής κουζίνας. Τα φρέσκα κομμάτια οσομπούκο, σε συνδυασμό με μια αρωματική σάλτσα που περιλαμβάνει κρεμμύδια, καρότα, σέλινο και σκόρδο, δημιουργούν ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρώματα. Το κρέας μαγειρεύεται με προσοχή για να γίνει τρυφερό και να λιώσει στο στόμα, ενώ η σάλτσα του προσφέρει μια κρεμώδη και αρωματική υφή. Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει με την αυθεντική γεύση και την πλούσια γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει.

Υλικά:

  • 4 φέτες μοσχαρίσιου οσομπούκου (περίπου 3-4 εκατοστά πάχος)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 500μλ σπιτικός ζωμός κρέατος η 1 κύβο knorr σε 500μλ νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι 
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Αλευρώστε ελαφρά τις φέτες οσομπούκου και αλατοπιπερώστε τις.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρετε τις φέτες οσομπούκου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε τις από την κατσαρόλα και αφήστε τις στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καβουρδίζονται ελαφρώς.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να καραμελοποιηθεί.
  • Προσθέστε το τοματοπελτέ και ανακατέψτε ξανά.
  • Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βάλτε τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα και προσθέστε τον ζωμό κρέατος. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι πλήρως καλυμμένο.
  • Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μεταφέρετέ την στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήστε για περίπου 1,5 έως 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό.
  • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
  • Σερβίρετε το οσομπούκο με τη σάλτσα και συνοδεύστε το με πέννες ογκρατέν  ή ριζότο.

Αυτή είναι μια βασική συνταγή για μοσχαρίσιο οσομπούκο. Μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέτοντας περισσότερα μυρωδικά ή λαχανικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών