Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά είδη πιάτων. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα βαθύ ταψί και αλείψτε τα με το μείγμα της μαρινάδας. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν χρυσό καφέ στο επάνω μέρος.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα φιλέτα κοτόπουλου να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά πριν τα κόψετε σε φέτες.
  • Σερβίρετε το φιλέτο κοτόπουλο με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, όπως πατάτες τηγανητές, πράσινα λαχανικά ή σαλάτα.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά και τις μαρινάδες για να προσθέσετε περισσότερη γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε το φιλέτο κοτόπουλο σε μια σχάρα για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Απολαύστε το!

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών