Αυτή η συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι είναι ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, η τρυφερό μοσχαρίσια ελιά και το κριθαράκι συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα ζεστό και γευστικό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μέτρια κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 (400 γραμμάρια) κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 πιπέρακια μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-7 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει καλά το μοσχάρι. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 1/2 έως 2 ώρες, ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει πολύ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα ταψί πυρέξ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μαγειρεμένο μοσχάρι.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύπτει το ζυμαρικό κατά 2/3.
  • Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και να απορροφήσει το υγρό.
  • Αφήνουμε το μοσχαράκι γιουβέτσι να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι και φρέσκο ​​μαϊντανό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, καρότα ή μανιτάρια.
  • Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη ή φρέσκο ​​τζίντζερ.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζωμού βοδινού σας αρέσει.

Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών